ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
15. DAN POTRAGE

original.jpeg

Matej Periš (27) je sa šestoricom prijatelja iz Splita otišao u Beograd na doček Nove godine. Nakon večere zabavu su nastavili u klubu "Gotik" uz obalu Save. Od tada mu se gubi svaki trag.

Otac nestalog 27-godišnjaka, Nenad Periš, vjeruje da Matej nije bio pod utjecajem narkotika. "Sudeći po svemu što smo vidjeli na videozapisima nadzornik kamera, vidljivo je da je Matej bio na ulici u majici kratkih rukava i da je trčao. Ono što meni pokazuje njegovu pribranost jest da je trčao pravolinijski, nije trčao po ulici kao da je bez glave. Zaustavljao je taksi, pokušao ući, a kada je vidio da ne može, došao je do suvozačevog mjesta i nešto pitao vozača te nastavio dalje. Sve mi ukazuje na to da je znao što radi", rekao je za Kurir.

Naveo je i zašto misli da njegov sin nije namjerno ušao u ledenu Savu. "Ono što nismo vidjeli jer nije bilo kamera je izlazak iz kluba i ne znamo za ulazak u vodu. To se isto ne vidi. Taj prostor je ograđen visokom ogradom koja ne dozvoljava da čovjek slučajno upadne u rijeku. Treba dosta spretnosti da se to preskoči, onda je kosina koja je po mraku mokra. Može li tu nekako skliznuti? Ali opet, zašto je išao preko ograde, je li uopće išao...? To su sada nagađanja...", dodao je.

Oštro je odbacio nagađanja da je Matej Periš bio drogiran te noći. "Isključujem mogućnost da je bio pod nekim supstancama, komunikacija sa taksistom mi pokazuje da je bio svjestan što radi. Nije zaustavio neki nasumičan automobil. Zaustavljao je taksi kao netko tko kontrolira situaciju. Isključujem mogućnost da je on ušao u vodu nesvjesno. Mene samo istina može dovesti do kraja, ali ja imam takav zaključak na osnovu njegovog ponašanja", objasnio je otac.

Također, rekao je da nije razgovarao s vozačem taksija jer ne želi provoditi paralelnu istragu, u potpunosti vjerujem tamošnjem MUP-u. "Ta komunikacija je bila uobičajena, on mu je rekao da ima vožnju, da je zauzet i Matej je dalje nastavio trčati. Šteta! Da je taj trenutak bio drugačiji, možda ne bismo sada pričali", zaključio je.

Posljednji telefonski razgovor prije nestanka Matej je navodno vodio sa sestrom svojeg prijatelja, s kojom je bio blizak. Inspektori srpske policije u suradnji s hrvatskim MUP-om pokušavaju doznati što joj je rekao neposredno prije odlaska iz kluba Gotik, piše Kurir. Nadaju se da bi to barem malo moglo rasvijetliti misterij nestanka. Hrvatski policajci trebali bi je još jednom ispitati, a u razgovoru sa srpskom policijom navodno je rekla da Mateja te večeri nije dobro čula jer je bilo bučno.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17