× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
CRASH
  • SUD BiH

l_0b02865e639e941330e244a28f16aae8.jpg

Sud Bosne i Hercegovine je danas donio i javno objavio prvostepenu presudu kojom je  Jasmina Bureković oglašena krivom za počinjenje produženog kaznenog djela prevara u službi, te osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, priopćeno je iz Suda BiH.

Optužena Bureković je oglašena krivom što je kao službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, od siječnja 2010. do kraja 2019. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist podnosila lažne obračune, odnosno lažne naloge za isplate, na koji način je dovela u zabludu ovlaštene osobe da izvrše nezakonite isplate.

Na taj način je, kako iz Suda navode, pribavila protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 34.440 eura, u protuvrijednosti od 67.358,79 KM, za koji iznos je oštećena Regulatorna agencija za komunikacije BiH, ujedno i proračun BiH.

Istom presudom se spomenuta imovinska korist oduzima od optužene.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba vijeću Apelacijskog odjeljenja Suda BiH u roku od petnaest dana od prijama pismenog otpravka, navodi se u priopćenju.

Notra.ba

REDAKCIJA PORTALA

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

Copyright 2007-2023 NOTRA Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.