ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
NAJBOLJI U EUROPI

ghjhjfsa.png

Sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, ovogodišnji Advent u Zagrebu će se održati u nešto drugačijem ozračju i to u razdoblju od 28. studenog, kada će se tradicionalno upaliti prva adventska svijeća, pa sve do 1. siječnja, objavila je Turistička zajednica grada Zagreba, koja napominje da je pripremila prigodne programe kojima nastoji očuvati duh najboljeg božićnog sajma u Europi, naravno, u skladu sa svim propisanim mjerama.

"Poseban naglasak ove godine stavljen je na kulturna događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Naime, za vrijeme Adventa u Zagrebu održat će se čak 9 različitih prigodnih glazbenih festivala s ukupno 95 koncerata, gdje će, između ostalog, nastupiti Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i brojni drugi vrhunskih hrvatski glazbenici, kao i mlade zvijezde pred kojima je budućnost.

Tu su, naravno, i HNK u Zagrebu te KD Vatroslav Lisinski koji u prosincu nude bogat repertoar, a i pojedini zagrebački muzeji su se uključili s prigodnim programima. TZGZ je ostvarila promotivnu suradnju i ove godine s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om, s kojima smo osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu", navode iz Turističke zajednice.

Svjetlost Adventa

"Svake godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima te smo odlučili da i ova, po svim parametrima izvanredna godina, ipak neće biti iznimka. Tako smo pripremili projekt Svjetlost Adventa, gdje smo s 10 institucija na Gornjem gradu inicirali ukrašavanje njihovih prozora u blagdanskom duhu, a pozivamo stanare i sve ostale da postanu dio ove inicijative. Naime, ovim projektom želimo pokrenuti jednu toplu priču, donijeti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva i, u konačnici, potaknuti naše sugrađane da se uključe i time daju svoj doprinos Adventu.

Drugi novitet jesu Zagrebačke jaslice, točnije online izložba fotografija crkvenih božićnih jaslica nastalih od 2007. do 2020. godine, a tu je i interaktivna izložba proširene stvarnosti Virtualni božićni prozori. Ova izložba će donijeti dašak božićnog ugođaja koristeći animirane motive ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, a bit će postavljena na 20 lokacija u gradu i to u parkovima, na trgovima i velikim otvorenim prostorima", izjavila je dr.sc. Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

"Osim navedenog TZGZ će s partnerima prigodno urediti tri lokacije u Donjem gradu (Trg kralja Tomislava, park Zrinjevac, Trg Republike Hrvatske), četiri u Gornjem gradu (plato Gradec, park Bele IV. te Strossmayerovo šetalište istok i zapad), a ukrasit ćemo, s Podružnicom Zrinjevac, adventski vijenac oko Manduševca i božićne borove na Trgu sv. Marka te na Trgu bana Jelačića.

Pozivamo sve da ove godine odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela, a za one koji ne mogu biti s nama osigurali smo i online prijenose na našim društvenim mrežama. Novosti, servisne informacije, kao i detalji pojedinih programa, dostupni su na internet stranicama Adventa u Zagrebu: www.adventzagreb.hr, a tu je i adventska ponuda zagrebačkih hotela koji nude posebne blagdanske pogodnosti svim gostima i posjetiteljima", objavili su.

Predsjednik udruge ugostitelja opisao kako će izgledati Advent

Zbog epidemiološke situacije ove godine neće se održati klasični Advent u Zagrebu. Neće biti Ledenog parka na Tomislavcu zbog kojeg je Zagreb tri godine zaredom proglašen najboljom adventskom destinacijom na svijetu, ondje neće biti ni ugostiteljskih kućica, a neće ih biti ni na Zrinjevcu, Štrosu, Europskom trgu i svim dosadašnjim adventskim lokacijama, gdje se ispijalo vino i jele kuhane kobasice i ostala hrana.

Predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak najavio je prije par dana da će na dio terasa staviti pregrade te će građani moći konzumirati proizvode po kojima je pojedini ugostiteljski objekt prepoznatljiv. Primjerice, moći će uzeti kavu, čaj, kuhano vino, kobasicu, prošetati se i "s nogu" to popiti i pojesti.  

Obrtnici će na Trgu bana Jelačića organizirati 15-ak kućica i štandova. Tu će biti proizvođači suvenira. Koncerti će biti u povijesno-turističkoj zoni. Kućica će biti puno manje.

Vecernji.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17