ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
  • stela
  • rovkop
SUM

IMG-20210303-WA0049.jpg

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru jučer je održao Dan poezije. Dan poezije se odvijao u dva dijela. Za prvi dio događaja Dan poezije odabrani su najbolji radovi. Najteži dio imalo je povjerenstvo jer svi radovi koji su pristigli mogu se uvrstiti u odličnu poeziju.

Koordinatorica za kulturu Marija Bagarić jedna je od organizatora događaja, a jučer je održala govor iz kojeg izdvajamo:  "Hvala kolegice i kolege na velikom broju pristiglih radova. Vi ste budućnost. Sada ovdje stajem s govorom, čekam da Vi progovorite." 

U povjerenstvu su bile: prof. Tina Laco, prof. Marina Kljajo, prof. Marija Vukoja.  Njihov posao je bio odlučiti koja su tri najbolja rada. A odlučile su da prvo mjesto osvaja Ema Tadić sa pjesmom "Znaš li me iza vrata", drugo mjesto osvaja Mateo Trlin sa pjesmom "Ej stara", a treće mjesto osvaja Valerija Bago sa kratkom pričom "Na tračnicama". Drugi dio događaja Dan poezije završen je u caffe Index. Sinoć svoje radove nisu predstavili samo pobjednici, već i ostali studenti koji su sudjelovali u natjecanju.

Tako smo mogli čuti još nekolicinu kratkih priča koje su uljepšale večer. Posebno zahvala ide profesorici Tini Laco koja je cijelu večer bila voditelj programa. Koordinatorica za kulturu Marija Bagarić je odradila odličan posao, te je studentima približila poeziju na svoj karakterističan način.  Marija kaže: "Volim kulturu, a posebno poeziju.

Kada sam postala koordinatorica za kulturu Studentskog zbora prvo mi je palo na pamet da organiziram Dan poezije. Krenula sam raditi na tom, te odjednom imamo velik broj zainteresiranih studenata. Nisam to očekivala. Kada sam sastavila povjerenstvo za izbor najboljih radova, rekla sam im samo "sretno" jer posao koji će upravo da odrade je težak. Moramo izabrati 3 najbolja rada, a svaki rad je bio vrijedan nagrade." 

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru je iznimno ponosan na ovaj projekt. Lijepo je vidjeti kada imate studente koji su zainteresirani, ali ne samo to, možemo se izjasniti kako oni žive za književnost. Pobjednica Dana poezije Ema Tadić izjavila je kako poeziju piše i čita od malih nogu.

Vecernji.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17