ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
  • stela
  • rovkop
PRILIKA

audicijateatar.jpg

Studio Teatar objavio je javni poziv za mlade glumice i glumce iz Busovače, Travnika, Donjeg Vakufa i Vareša koji će sudjelovati u produkciji predstava u navedenim sredinama, a u okviru novog projekta koji je pripremljen za mlade, piše FENA.

Na audiciju se mogu prijaviti mladi glumci/amateri uzrasta od 15 do 25 godina, a poziv je otvoren sedam dana, od 6. do 16. travnja ove godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem aplikacije na linku: VIDEO

Iz "Teatra" ističu kako će polovinom travnja biti održana audicija na kojoj će produkcioni tim predvođen mentorom za određenu sredinu odabrati deset najboljih koji će učestvovati u realizaciji predstava, a koje će premijerno biti izvedene u mjesecu lipnju. 

Aktivnost  "Osjeti Teatar", kako je navedeno, u naredna četiri mjeseca implementirat će se na području općina Busovača, Travnik, Vareš i Donji Vakuf, a u okviru tog projekta u svakoj od navedenih sredina bit će producirana omladinska predstava čiji su autori profesionalci iz oblasti teatarske umjetnosti. 

 U okviru projekta, u partnerstvu sa Osnovnom školom Kaćuni i Općinom Busovača,  također će biti izgrađen i amfiteatar na otvorenom u Busovači na kojem će u mjesecu julu biti organiziran omladinski kulturni festival koji uključuje reviju produciranih predstava, ali i druge kulturno – zabavne sadržaje za mlade, ističu organizatori.

Projekt se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17