ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
Ambasador Velike Britanije

field bugojno

(FENA) - Ambasador Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Field boravio je danas u zvaničnoj posjeti općini Bugojno, gdje se susreo s čelnim ljudima izvršne i zakonodavne vlasti u tom gradu.

Na sastanku kojem su, uz načelnika Bugojna Hasana Ajkunića, predsjedavajućeg OV-a Igora Vrljića i njegovog zamjenika Saliha Gurbetu, prisustvovali grant menadžer Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Emil Bilavac i članovi Lokalnog tima Azra Hero, Adis Čaušević i Admir Ždralović, razgovarano je o prioritetima u radu općinske administracije, te projektu "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini".

Radi se o projektu koji implementira pomenuta međunarodna organizacija, uz finansijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a koji se realizira u petnaest bh. lokalnih zajednica, među kojima je i Bugojno.

- Hvala lokalnoj zajednici na svemu što je do sada urađeno kroz projekt u Bugojnu. Nadam se da će mladi ljudi i dalje dobijati podršku, u svojoj namjeri da izgrade bolje društvo, u kojem će željeti ostati - kazao je britanski ambasador Matthew Field.

Po riječima načelnika Ajkunića, općinske vlasti u Bugojnu pružile su značajnu materijalnu podršku u dosadašnjoj realizaciji projekta podrške mladima u lokalnoj zajednici, ohrabrujući ih da nastave s planiranim aktivnostima.

- Uz grant sredstva koja se dodjeljuju kroz ovaj projekt i doprinos zajednice, odnosno Općine Bugojno, stvara se važno partnerstvo u postizanju konačnog cilja, a to je unapređenje uslova života mladih, i pružanje prilike za njihov angažman u društvu - naglasio je načelnik Bugojna.

Na kraju posjete, ambasador Matthew Field i načelnik Ajkunić darovali su krv u sklopu akcije dobrovoljnog darivanja te dragocjene tečnosti, koja je organizirana kao dio inicijative mladih "Kapi koje život znače". 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17