ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
SASTANAK SA ŠVEDSKIM IZASLANSTVOM

dodik fena

Ni Švedska nije članica NATO i ministarka je potvrdila da planiraju suradnju bez članstva. Sve priče u BiH poprimaju dnevne karakteristike i ovdje je jasno da nema suglasnosti i da ta suglasnost neće biti pribavljena za ulazak BiH u NATO niti bi to trebalo biti toliko važno koliko neko inzistira - istaknuo je Dodik, poručujući da Republika Srpska i njene institucije ne pristaju na članstvo.

BiH ima pravo na svoj izbor i ne može biti natjerana da postane članica NATO, rekao je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

- O tome nema suglasnosti, ali o suradnji sa Savezom u vrijeme epidemije virusa korona uvijek se može razgovarati - rekao je Dodik nakon sastanka s izaslanstvom Švedske.

On je rekao da je informirao izaslanstvo Švedske da o tom pitanju nema suglasnosti i da se oko toga često vode rasprave.

- Ni Švedska nije članica NATO i ministarka je potvrdila da planiraju suradnju bez članstva. Sve priče u BiH poprimaju dnevne karakteristike i ovdje je jasno da nema suglasnosti i da ta suglasnost neće biti pribavljena za ulazak BiH u NATO niti bi to trebalo biti toliko važno koliko neko inzistira. Važno je ostvariti suradnju sa NATO i to pozdravljamo, ali smatramo da nema uvjeta niti da će se steći uvjeti za ulazak BiH u NATO - istaknuo je Dodik, poručujući da Republika Srpska i njene institucije ne pristaju na članstvo, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da je izaslanstvu Švedske prenio stav da Republika Srpska ne pristaje ni na priznanje samoproglašenog Kosova, o čemu, također, u BiH ne postoji suglasnost.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Željko Komšić sastali su se danas u Sarajevu s izaslanstvom Švedske koju su činili ministar inozemnih poslova Ann Linde, ministar unutarnjih poslova Mikael Damberg, te specijalni izaslanik Ministarstva inozemnih poslova za borbu protiv organiziranog kriminala Hakan Јevrel.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17