ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
  • stela
  • rovkop
"POLITIČKI UDAR NA RS"
dodik fena
 
 
Dodik je za srbijanske medije rekao da svi oni koji su digli glas protiv Srba, Republike Srpske i Srbije u nekom ranijem vremenu pokušavaju da naprave istu priču i kao ranije da sotoniziraju i okrive Srbe.

“Što god progovorite odmah netko iz Federacije BiH uputi tužbu. Neki dan sam dobio obavještenje da je prekinuta istraga koja se vodila jer sam nekada u Gacku nešto rekao. Prijavu je tada podnio Transparency international, koji je međunarodna organizacija. Tko je ova organizacija da odlučuje o našim životima? Živimo, nažalost, u takvoj zemlji”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Dodik se dotaknuo i afere "Ikona" rekavši da je Interpol naveo da niko ne potražuje ikonu Svetog Nikole koju je on poklonio ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu, kao što nije bila potraživana ni na dan njegovog dolaska u Istočno Sarajevo.

Dodik je mišljenja da je osnovni cilj politički udariti na Republiku Srpsku i pokušati dodatno centralizirati BiH.

“Prije tri dana u BiH je boravio ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič koji je rekao da nemaju dokaze da je ikona ukrajinska i da nikada nije bila dio kulturnog nasljeđa, ali ih boli što je data Rusima. Imate situaciju da ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković insistira na ovome, a u svakoj drugoj državi bi svi organi zaštitili ovu vrstu priče, pa i ako je greška, izvinili bi se drugoj državi”, rekao je novinarima Dodik.

Podsjećamo, ranije danas objavili smo informaciju da je Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH podnijela Tužiteljstvu BiH službenim putem prijavu protiv Milorada Dodika zbog verbalnog napada na članicu SIP-a Vanju Bjelicu-Prutinu, što podliježe kaznenom djelu raspirivanja nacionalne mržnje.
Klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17