ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
  • stela
  • rovkop
ŽSB

Zastupnici u Saboru ZSB 1

Sabor  Srednjobosanske županije (SBŽ) razmatrao je na današnjoj sjednici Izvješće o financijskoj reviziji za 2019. godinu u Šumsko-gospodarskom društvu (ŠGD) "Šume Središnje Bosne, koje je sačinio Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH.

ŠGD "Šume središnje Bosne" dobilo je za 2019. godinu mišljenje s rezervom federalnih revizora. U revizorskom izvješću je, uz ostalo, navedeno da isplate plaća i naknada direktoru i izvršnim direktorima, koje su u 2019. godini iznosile 457.334 maraka, nisu u skladu s ranijom odlukom Vlade SBŽ-a koja se odnosi na to društvo.

Direktor ŠGD "Šume središnje Bosne" Vildan Hajić kazao je novinarima da su sve odluke Društva donesene u skladu sa zakonom, istaknuvši da su od 2016. godine, kada je on preuzeo rukovodeću poziciju, izmirene nagomilane obveze u iznosu od 20 milijuna maraka.

- Otkako sam ja direktor, Društvo ima u prosjeku od tri do pet milijuna maraka godišnje dobiti. S tom dobiti smo pokrili 20 milijuna maraka obveza nagomilanih od osnivanja Društva 2004. godine, do 2016. godine. Sve smo to izmirili, podigli plaće za duplo, investirali 15 milijuna maraka. Imamo tisuću uposlenika... Dajte da jednom konačno počnemo pričati pozitivnu priču, iako i grešaka vjerojatno ima - kazao je Hajić.

Zastupnik SDP-a u Skupštini SBŽ-a Senad Selimović ocijenio je da ima mnogo propusta u radu Društva, a osobito kada je riječ o naknadama za članove Uprave.

- One se kreću i do sto tisuća maraka godišnje i to treba biti predmet povrata ili da Vlada to riješi s Upravom. Može biti u skladu sa zakonom, ali nije u skladu s moralom ako direktor ima plaću 5.800 maraka i uz to isplati 100 tisuća maraka za naknade. I sve je to po odlukama Nadzornog odbora, koji je kriv što mu je to omogućio. Svi su hvalili Upravu Društva kad je radnicima isplatila po 500 maraka bonusa, ali nitko nije znao da iza tih 500 maraka stoji sto tisuća maraka direktoru i Upravi društva - naglasio je Selimović.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo (SDA) smatra, pak, da je Društvo "Šume Središnje Bosne radilo vrlo korektno.

- Vidjet ćemo što će biti za 2020., ali do sada su imali pozitivno poslovanje, s gotovo pet milijuna maraka dobiti godišnje - kazao je Lendo.

Sabor je danas usvojio i izvješće Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik za 2019. godinu, a istaknuto je da rad ove ustanove može biti dobar primjer za sve institucije na području SBŽ-a.

 

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17