ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
POLITIČKA PRIJETNJA

er423cv_fggh.png

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedištva BiH, najavio je mogućnost blokade izbora 2022. godine ako ne bude dogovora u vezi sa Središnjim izbornim povjerenstvom.

On je ovo kazao tijekom današnjeg boravka u Srebrenici, nakon sastanka s načelnikom te općine Mladenom Grujičićem.

U Srebrenici će u nedjelju biti održano novo glasanje nakon što je SIP poništio izbore od 15. ostudenog zbog brojnih nepravilnosti.

Dodik je kritizirao odluku SIP-a o poništenju izbora u Srebrenici te je najavu probosanskih stranaka da bojkotiraju ponovljeno glasanje nazvao pogrešnom. Pozvao je sve da izađu na izbore u nedjelju, ali je kazao da SIP treba podnijeti ostavku.

"Ako ostane ovaj SIP, s ovakvim repovima koje vuče iza sebe, s nelegitimnostima i nelegalnostima, veliko je pitanje kako će se održati izbori 2022. Veoma smo ozbiljni u namjeri da te izbore zaobiđemo", rekao je Dodik.

Pojasnio je da je moguće da općine u kojima je SNSD na vlasti donesu odluku da ne izaberu općinske izborne komisije i mjesne odbore, te da ne odobre korištenje objekata za izborne svrhe, čime bi se onemogućilo održavanje izbora.

"Hoćemo regularne izborne uvjete, a to podrazumijeva dogovor", rekao je Dodik.

On je pojasnio da nema govora o bojkotu izbora jer bi to samo značilo pobjedu opozicije.

Grujičić je rekao da na proteklim izborima u Srebrenici nije bilo nepravilnosti i incidenata, te da ih neće biti ni sada. On je naglasio da će se nakon izbora nastaviti razvoj Srebenice, u smislu otvaranja novih radnih mjesta.

"Zahvalnost dugujemo Dodiku koji je uvijek prisutan u Srebrenici, fizički i svojom podrškom", rekao je Grujičić.

Prisutnima se obratio i Nikola Špirić, koji je naglasio da će Srebrenica i dalje imati političku i institucionalnu podršku. On je rekao da su bošnjačke stranke zloupotrijebile SIP, a da su im se pridružili PDP i SDS.

Klix.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17