ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
PS BIH

zene raznolikost

Foto: Ilustracija

 Tematska sjednica „Ljudska prava žena u Bosni i Hercegovini“, u organizaciji Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH, zakazana je za 23. veljače, s cilјem da se kroz raspravu i formiranje zaključaka doprinese poboljšavanju stanja ljudskih prava žena u bosanskohercegovačkom društvu.

Na tematskoj sjednici predviđena je prezentacija Izvješća o dosadašnjim benefitima od usvajanja Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH i Izvješća o poštivanju/stanju ženskih ljudskih prava u BiH, kao i rasprava o temi „Poštivanje prava žena iz ugla nevladinog sektora“.

Osim članova Povjerenstva za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH na tematsku sjednicu pozvani su i poslanici i izaslanici Parlametarne skupštine BiH, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Agencije za ravnopravnost spolova BiH, Ombudsmeni za ljudska prava, gender centri Federacije BiH i Republike Srpske, te predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija - pripćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17