ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
  • stela
  • rovkop
BIH

JAKOV-GALIC-naslovna1.jpg

Najveći državni parazit u najtežoj poslijeratnoj godini, prošlogodišnjoj pandemijskoj, bio je Jakov Galić (Socijalistička partija), zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Galić je u džep strpao skoro 100.000 KM! (preciznije, 96.738 KM).

Piše ovo danas portal Inforadar, od kojeg doznajemo kako je ovaj čovjek, otišao u mirovinu i uzeo otpremninu od 29 tisuća KM.

Ništa sporno, rekli biste.

No, pazite ovo, u toj mirovini je bio cijeli jedan dan, a onda se već sutradan vratio u Parlament. On uzima redovnu plaću koju, dakako, financiramo mi, građani ove zemlje. Pa je na taj račun zaradio još 70.000 KM…


“Gospodin genije” Galić u Parlament je ušao na osnovu kompenzacijskog mandata, a kolike smo koristi imali od njega nega vam objasni ovaj podatak – od početka mandata nije postavio niti jedno poslaničko pitanje.

Upravo u tom mjesecu, svibnju 2020. godine, Galić je postao umirovljenik na dan.

Ovo nažalost nijhe novina jer su ovu vrstu kriminala ozakonili upravo poslanici sami sebi. Pa je tako 2015. godine, zanimljivo također u svibnju, isto ovo učinila SNSD-ova poslanica u Parlamentu BiH Dušanka Majkić. Ona je kao otpreminu za formalni odlazak u mirovinu uzela 28.000 KM. U tom trenutku Majkić je imala ravno 40 godina i jedan dan radnog staža.

Naravno, i Majkić je sve ove godine nastavila redovno da uzima više od 70.000 godišnje od poreznih obveznika BiH. Njen predstavnički mandat započeo je 2006. godine i nikada nije prestao.

Do danas je zaradila više od 1,15 milijuna KM, a samo u godini pandemije, kada je održano samo pola od predviđenih sjednica, od države je inkasirala 72.600 KM.

Crna-kronika.info

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17