ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
NIKAD GORA SITUACIJA

FNA_149844.jpg

Zamjenik predsjedavajućeg  Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović ocijenio je nakon današnjeg susreta članova Kolegija tog doma da Bosna i Hercegovina nikad nije bila u goroj političkoj situaciji od potpisivanja Daytonskog sorazuma.

Čović je na ovom sastanku, koji sudionici nazivaju radna kava, razgovarao s članovima Kolegija Bakirom Izetbegovićem (Stranka demokratske akcije) i Nikolom Špirićem (Savez neovisnih socijaldemokrata), ali nije bilo dogovora o eventualnoj deblokadi rada Doma naroda.

Čović, kao i druga dva sudionika, kaže da rješenje za političku situaciju treba tražiti isključivo u razgovorima.

 -Trebamo razgovarati i pokušati kroz razgovore nas unutar BiH tražiti rješenja za trenutnu aktualnu političku situaciju i za sve ono što smo preuzeli kao obaveze kroz službene sporazume, primarno mislim na Izborni zakon, a i određene reforme ka EU, što prije pokušati realizirati. Zaključak je vrlo jasan, da nam je ostalo vrlo malo vremena, mjesec-dva do kraja godine, a da nikad nismo u goroj političkoj situaciji bili od Daytona do danas - rekao je Čović.

Ponovio je kako je stav HDZ-a BiH da nam je potrebna evropska BiH, funkcionalna država u kojoj će tri konstitutivna naroda biti do kraja ustavno ravnopravna i predstavljena legitimnim predstavnicima. To je pozicija, ističe, oko koje ćemo se morati naći u narednih mjesec dana.

Čović također naglašava da politički predstavnici Hrvata neće dozvoliti brisanje konstitutivnih naroda iz Ustava.

- Rekao sam više puta da se etnički predznak može brisati. To nije etnička odrednica. Ne vidim etničke predznake u Ustavu. Postoji jasna odrednica konstitutivnih naroda. Ako će se u to dirati, onda se Ustav mora mijenjati. Nijedan predstavnik hrvatskog naroda neće dozvoliti da se konstitutivni narodi izbrišu iz Ustava - riječi su ovog člana Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17