× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
CRASH
  • HRVATSKI PREDJSEDNIK

l_19b7badc2ad65b85b915bff75151c5c7.jpg

Hrvatska čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju neovisnosti Kosova i očekuje da ga priznaju sve članice EU-a, rekao je u utorak hrvatski predsjednik Zoran Milanović kosovskoj ministrici vanjskih poslova i dijaspore Doniki Gërvalla-Schwartz, priopćio je Pantovčak.

Milanović i Gërvalla-Schwartz koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, aktualnom planu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim narodima i ostalim međunarodnim organizacijama te o euroatlantskim perspektivama Kosova.

"Predsjednik Milanović potvrdio je ministrici Gërvalla-Schwartz da je Kosovo uvijek imalo i može nadalje računati na čvrstu podršku Hrvatske kada je riječ o međunarodnoj afirmaciji kosovske neovisnosti te euroatlantskim perspektivama Kosova", stoji u priopćenju.

Zauzeo se da takvo stajalište zauzme cjelokupna Europske unija

"Očekujemo da sve članice Europske unije priznaju neovisnost Kosova", rekao je Milanović.

Hrvatski predsjednik je pozdravio napore u smjeru normalizacije odnosa između Kosova i Srbije što bi osiguralo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Europi i europsku perspektivu cijeloj regiji.

Neovisnost Kosova nije priznalo pet članica EU-a: Cipar, Grčka, Rumunjska, Španjolska i Slovačka, podsjeća Hina.

Notra.ba

REDAKCIJA PORTALA

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

Copyright 2007-2023 NOTRA Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.