× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
CRASH
  • SJEDNICA ZASTUPNIČKOG DOMA

l_ee0b02db784775aa3cb27aff7a69298b.jpg

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da izabere članove zajedničkih povjerenstava oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz tog doma.

To su Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost BiH, Zajedničko povjerenstvo za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Zajedničko povjerenstvo za ekonomske reforme i razvoj, Zajedničko povjerenstvo za europske integracije, Zajedničko povjerenstvo za administrativne poslove, te Zajedničko povjerenstvo za ljudska prava.

Dom naroda državnog parlamenta je na posljednoj sjednici izabrao izaslanike koji će zajedno s poslanicima izabranim iz Zastupničkog doma činiti navedena zajednička povjerenstva.  

Na sutrašnjoj sjednici trebali bi biti imenovani i članovi izaslanstava Parlamentarne skupštine BiH iz Zastupničkog doma.

Radi se o izaslanstvima ZSBiH u: Interparlamentarnoj grupi BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU); Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE); Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (PSOSCE); Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (PSNATO).

Bit će imenovani i članovi izaslanstava ZSBiH u Središnjoeuropskoj inicijativi (CEI); Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM), te Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (PSSEECP).

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o imenovanju tajnika Zajedničke službe Tajništva Parlamentarne skupštine BiH,  a na tu poziciju predložen je Mirza Imamović, čije imenovanje je ranije podržao Dom naroda.

Pred zastupnicima će se naći i Prijedlog odluke o imenovanju članova Povjerenstava za odlučivanje o sukobu interesa, čiji je predlagač Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o imenovanju članova Povjerenstva za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, čije je predlagač također Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zaključka o osnivanju Privremenog zajedničkog povjerenstva oba doma Parlamentarne skupštine BiH radi provođenja procedure za imenovanje dva zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH.

Notra.ba

REDAKCIJA PORTALA

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

Copyright 2007-2023 NOTRA Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.