ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
  • stela
  • rovkop
ODLUKA VLADE ŽS
 
Prostor Željezničkog školskog centra bi trebalo da ima kapacitet od 300-400 kreveta gdje će biti smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom. Kako je rečeno, centar će u u početku moći primiti blizu 100 pacijenata, a kapacitet će proširivati u skladu s potrebama, te će se raditi na tome da se primaju i pacijenti sa srednje teškom kliničkom sliku. Ti pacijenti će biti pod nadzorom uposlenika iz domova zdravlja.

Osim toga, za teže oboljele pacijente će biti osigurano još 30 kreveta u Općoj bolnici pored nešto više od 90 kreveta koji se nalaze u izolatoriju na Podhrastovima. Osim toga, Vlada će već u ponedjeljak tražiti od KCUS-a i Opće bolnice da se izjasne koje prostore u ovim ustanovama je moguće pretvoriti u izolatorije, bez ugrožavanja drugih pacijenata.

"Trenutno je na Podhrastovima 96 pacijenata, znači već su četiri osobe u hodnicima. Zbog toga će već danas biti dostupno 30 novih ležajeva u okviru Opće bolnice", rekao je Faruk Kapidžić, županijski ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Osim smještajnog kapaciteta, na sjednici je bilo riječi i o boljoj koordinaciji kada je u pitanju korištenje briseva s ciljem povećanja broja testiranja, te o preraspodjeli medicinskih radnika u zavisnosti od toga gdje je najpotrebnije.

Nakon sjednice Vlade i Kriznog štaba rečeno je da će, ukoliko bude potrebe, pozivati i medicinske radnika koji su na Birou za zapošljavanje.

Danas nije bilo riječi o mjerama i potencijalnom pooštravanju postojećih, ali će sljedeće sedmice o tome odlučivati Krizni štab Ministarstva zdravstva ŽS.
 
Klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17