NOTRA BLOG KALENDAR DOGAĐAJA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA
  • dujo
SERVISNE INFORMACIJE

bihamk logo

U višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz, dok ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Bosanski Petrovac-Drvar (preko Oštrelje). Dodatne poteškoće vozačima u jugozapadnoj Bosni pričinjavaju jaki udari vjetra. Povremeno jačih udara vjetra ima i u Hercegovini. Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na put ne krećite bez zimske opreme. - priopćili su iz BIHAMK-a

Promet je zbog radova prekinut u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je prekinut i preusmjeren na alternativne pravce.

U tijeku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se prometuje naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) prometuje se jednom trakom, naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, orometuje se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17