ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
SNIMAK IZ ZRAKA
sfsdfsd.png
 
 
Svečanog događaja neće biti zbog pandemije koronavirusa. Jedanaest kilometara Zeničke obilaznice, kako kažu iz Autocesta FBiH, predstavlja najzahtjevniji poduhvat na Koridoru 5C i to uglavnom zbog zahtjevnog terena.

Dionica od 11 kilometara sačinjena je od 13 objekata, što je oko 48 posto dionice, dok je ostatak u trasi. Zenička obilaznica počinje od sadašnjeg isključenja ka naplatnim kućama Zenica jug, a prostire se do zeničkog naselja Hece gdje se nalazi petlja Zenica s naplatnim mjestom Zenica sjever odakle se promet s Koridora 5C veže s gradom Zenica i magistralnom cestom M-17 dalje ka sjeveru zemlje.

Sastavljena je od tri poddionice i to Drivuša - Klopče, Klopče - Donja Gračanica te dio poddionice Gračanica - Tunel Zenica. Ukupna investicijska vrijednost radova na Zeničkoj obilaznici je iznosila 225 milijuna eura, a sredstva su osigurana putem međunarodnih financijskih institucija (KFAED, EBRD, OPEC) kao i bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Radovi će biti nastavljeni i nakon otvorenja Zeničke obilaznice i to na popravku lokalnih prometnica koje su korištene tijekom građenja Zeničke obilaznice, a izgradnjom lokalne ceste u dužini od četiri kilometra i mosta preko rijeke Bosne bit će ostvarena veza grada Zenice s magistralnom cestom M17 i izlazak na autoput.
 
Klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17