ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
Čestit Božić i sretnu Novu godinu žele Vam
MINISTAR SE IZJASNIO

vlada-sbk.jpg

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Srednjobosanske županije smatra da trenutno nisu stečeni uslovi za mijenjanje ili ublažavanje postojećih mjera kada je riječ o organiziranju nastave u školama u ŽSB.

– Trenutna epidemiološka situacija rezultat je do sada poduzetih mjera kao što su: organiziranje nastave u školama na način da školski sat traje 30 minuta i bez velikog odmora, nošenje zaštitne opreme, dezinfekcija tijekom nastave, ograničeno ketanje i pojačane inspekcijske kontrole – mišljenje je Operativnog tima Kriznog stožera koje je danas dostavljeno Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBŽ.

Županijski ministar obrazovanja Bojan Domić rekao je za agenciju Fena da je on predložio ublažavanje pojedinih mjera, a između ostalog, da školski sat ponovo traje 45 minuta.

– Pokušat ćemo opet za mjesec dana. To smo predlagali najviše jer smatramo da se škole nisu pokazala kao veliki izvor zaraze i jer se mjere prilično poštuju. Ovo stanje predugo traje i sve će biti teže nadoknaditi gubitke. Moje stajalište je da to ne bi ugrozilo epidemiološku situaciju, ali poštujem i prihvaćam mišljenje struke – rekao je Domić.

Prema podatcima iz Ministarstva zdravstva, u ŽSB trenutno ima 91 aktivan slučaj zaraze koronavirusom, dok su 32 osobe hospitalizirane.

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17