ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
  • stela
  • rovkop
Odvojak za Novi Travnik

5d721de3-plinovod.jpeg

Foto: Ilustracija

Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH završio je danas 8. redovitu sjednicu koja je s radom započela krajem prošle godine.

Izaslanici su u formi nacrta između ostaloga  usvojili i Zakon o plinovodu „Južna interkonekcija BiH i RH“. Prema predloženom zakonskom rješenju BiH bi se plinovodom dugim 146 km do 2024. godine, preko Hercegovine i središnje Bosne povezala s Republikom Hrvatskom, a samim time i mrežom europskih plinovoda.

„Ovo je vrlo važan projekt koji spaja BiH i RH, a ono što je nama koji dolazimo iz južnih krajeva Hercegovačko- neretvanske županije, Zapadno- hercegovačke, područja Grada Mostara kao i iz središnje Bosne posebno važno je što ćemo dobiti pristup ovom energentu. Ovaj značajan strateški projekt sasvim će sigurno potaknuti gospodarski razvoj navedenih sredina kao i cijele Federacije BiH“, istaknuo je ovom prilikom Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Zakonom se uređuju pitanja od značaja za realiziranje projekta izgradnje plinovoda “Južna interkonekcija BiH i RH” na pravcu Zagvozd (Republika Hrvatska) –Posušje –Tomislavgrad –Šuica –Kupres –Bugojno –Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar (BiH), uključujući infrastrukturu projekta, točku interkonekcije, investitora, način financiranja, javni interes i provedbu eksproprijacije nekretnina, korištenje zemljišta,upravne postupke izdavanja dozvola i uključenost vlada županija te nadležnih ministarstava, priopćeno je iz Doma naroda.

Na usvajanje ovog Zakona u raspravi je posebno pozvala i izaslanica Zdenka Džambas.

Notra.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17