× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
CRASH
  • FEDERALNO MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

jajauskrs.png

Federalno ministarstvo zdravsta je zbog sve većeg broja zaraženih i oboljelih te loše epidemiološke situacije na razini Federacije Bosne i Hercegovine uputilo apel građanima da nadolazeći blagdan Uskrs proslave u krugu najuže obitelji. 

Pandemija koronavirusa koja je promijenila naše živote uvjetuje i način u kojem će se dočekati i obilježiti najveći kršćanski blagdan Uskrs. Nažalost, trenutna epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini, u razdoblju kada bilježimo stalni porast broja oboljelih, hospitaliziranih pacijenata i smrtnih ishoda, izrazito je nepovoljna i zahtjeva zajednički odgovor i visoku razinu opreza svih građana naše zemlje.

Posebno zabrinjavaju podaci koji ukazuju na veliki porast broja zaraženih u populaciji iznad 65 godina koja je, kao što je poznato, u najvećem riziku od razvoja težih oblika bolesti te nažalost, smrtnih ishoda. Stoga je neophodno da starije osobe i kronični bolesnici ograniče izlazak iz svojih domova, te rigorozno smanje kontakt s ljudima izvan vlastitog domaćinstva.

"Svjesni činjenice da je Uskrs obiteljski blagdan, ali i uzimajući u obzir izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju, apeliramo na sve vjernike da ovaj veliki blagdan obilježe u krugu najuže obitelji, odnosno vlastitog doma i maksimalno ograniče kontakte s drugim osobama. Na taj način štitimo sebe, svoju obitelj i svoju zajednicu", apeliraju iz ministarstva, prenosi Klix. 

Sva veća okupljanja, čak i s rodbinom izvan domaćinstva, sa sobom nose rizik od širenja infekcije, te svi zajedno moramo iskazati najviši stupanj odgovornosti prema najranjivijim na koronavirus među nama, a tu su starije osobe i kronični bolesnici. Brigu za najbliže i druge u ovim vremenima dokazujemo kroz držanje distance.

"Stoga još jednom pozivamo sve vjernike da Uskrs obilježe u kući, isključivo s osobama iz vlastitog doma, a svojoj rodbini, prijateljima i susjedima upute čestitke putem telefona ili drugih komunikacijskih tehnologija koje osiguravaju izbjegavanje kontakata", stoji u priopćenju Federalnog ministarstva zdravstva.

Klix.ba

REDAKCIJA PORTALA

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

Copyright 2007-2023 NOTRA Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.