ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
NOVI TRAVNIK

IMG_1960.JPG

Štićenici centra "Duga" Novi Travnik godinama se muče s prijevozom, a neka od vozila i ne odgovaraju njihovim potrebama. Od danas će štićenici ovog centra konačno uživati u sigurnoj i udobnoj vožnji u potpuno novom minibusu..

Kako ističe ravnateljica centra, Sonja Nikolić Jurišić sredstva za minibus su prikupljena uz pomoć brojnih donatora i sudjelovanja javnih institucija bez kojih bi kupnja ovog minibusa bila skoro pa nemoguća.

"Za naš centar je ovo veliki događaj jer po prvi put otkada je centra dobijamo potpuno novi minibus za naše korisnike. Nakon višegodišnjih pokušaja osiguravanja sigurnog prijevoza našij korisnika, danas smo konačno uspjeli. Nismo mogli sami, ali zahvaljujući brojnim donacijama, prvo od strane Vlade SBŽ do općina i naravno svih pojedinaca koji su se odazvali ovoj akciji. Nadam se da će djeca uživati u sigurnoj i udobnoj vožnji jer za njih je početak socijalizacije upravo u prijevoznom sredstvu i rado dolaze u ovaj centar, a od danas će nadam se još sretniji.", poručila je ravnateljica JU centra "Duga" Novi Travnik, Sonja Nikolić Jurišić.

IMG_1968.JPG

Minibus će voziti na dužoj relaciji od Novog Travnika do Kaćuna. Ovaj centar već godinama na vlasititi račun prevozi djecu, a novim materijalno-tehničkim sredstvom to im je uvelike olakšano.

Primopredaji minibusa štićenicima Duge nazočio je i načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo:

"Građani Novog Travnika su godinama unazad prepoznali potrebu za pomoći ljudima s poteškoćama u razvoju, stoga je u našem gradu i osnovan centar "Duga". Ispočetka je sve vodila gospođa Malina Kvasina sa svojim suradnicima, a kasnije je Općine preuzela osnivačka prava i do dan danas pomaže. U idućem razdoblju tražit ćemo rješenje da Županija Središnje Bosne preuzme i osnivačka prava kako bi sve podigli na još veću ozbiljniju razinu. Zajedno je cilj omogućiti štićenicima što bolje uvjete, ali i olakšati njihovim roditeljima."

IMG_1970.JPG

Najveća zahvala svakako je od strane štićenika ovog centra, a njihovi osmijesi i veselje što će putovati u novom i udobnijem minibusu govore sami za sebe. Ukoliko pomažemo jedni drugima samo tako možemo očekivati lakši suživot i bolje sutra.

IMG_1950.JPGIMG_1952.JPGIMG_1953.JPGIMG_1955.JPGIMG_1958.JPGIMG_1961.JPGIMG_1944.JPGIMG_1962.JPG

Notra.ba

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17