ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
DOLAC NA LAŠVI

phpThumb_cache_nedjelja.ba__src5f333aa1ba27d3427c9baf21b36cbecf_par237e4a9ca0b8b807a10bf3329368f378_dat1635408915.jpeg

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Dolac upriličena je jesenska korona svećenika Travničkog dekanata, piše Nedjelja.ba..

Euharistiju je predslavio župnik u Travniku i dekan Travničkog dekanata preč. Marko Mikić. Na početku mise svećenike je pozdravio župnik i domaćin fra Zoran Livančić.

Potom je u pastoralnoj dvorani započeo radni dio. Nakon uvodne molitve nazočnima su raspodijeljeni  potrebiti materijali za velike predbožićne ispovijedi. Potom je dekan izvijestio nazočne kako je došlo do pastoralnih promjena. Naime, vlč. Miodrag Brkan, koji je bio pastoralni suradnik u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku otišao je na službu župnika u vjerničku zajednicu Sv. Antuna Padovanskog Lukavac, a fra Mogomir Kikić,  župni vikar u Gučoj Gori, otišao je na istu službu u Uskoplje. Riječi dobrodošlice uputio je dvojici novih kolega župnom vikaru u Novoj Biloj fra Antoniju Baketariću te župnom vikaru u župi Presvetog Trojstva Novi Travnik vlč. Ivanu Mijaču.

Nakon toga zapisničar fra Mario Dadić pročitao je izvješće s proljetne korone koja je upriličena u Novoj Biloj kada je središnja tema bila apostolsko pismo pape Franje Patris corde.

Potom je viteški župnik fra Velimir Bavrka nazočne upoznao s dosadašnjim tijekom sinodskih zasjedanja Prve sinode VN-a, nakon čega je uslijedila diskusija.

Na kraju se razgovaralo o različitim pitanjima, kao što su nadnevci krizmi za 2022. Također se dekan osvrnuo i na međudekanski susret koji se svake godine održava u Travničkom sjemeništu. Podsjetio je kako Travnički ima partnerstvo sa Stolačim dekanatom. Također je ukratko informirao o susretu s novoizabranim načelnicima Općine Travnik Kenanom Dautovićem i Općine Novi Travnik Stjepanom Dujom.

Uslijedila je obavijest da će u subotu 30. listopada nakon večernje mise u Komušini biti predstavljena knjiga koja izašla povodom 50 godina proslave Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije, a koju je priredio  ravnatelj NCM-a dr. Šimo Maršić.

Na kraju je upriličeno bratsko druženje. Dodajmo i podatak da je nazočio 21 prezbiter od ukupno 29 koliko ih pastoralno djeluje u Travničkom dekanatu.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17