ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
ŠOKANTNO

o_98851_1024.png

Obitelj Pandurević iz Bosne i Hercegovine u Frankfurtu je izbačena iz aviona Lufthanse i nije smjela nastaviti putovanje nazad u SAD jer je avio kompanija Lufthansa inzistirala da njihov dvogodišnji sin mora nositi masku, objavio je danas njemački Bild, prenosi N1.

Otac dječaka, Aleksandar Pandurević je izjavio: “Pratili su na do pilota. Pokušali su uvjeriti mog sina Yakoba da stavi masku za lice. Ali nije uspjelo. Zatim nas je iz aviona ispratio muškarac u uniformi. Bio sam šokiran, kao da sam pogođen metkom”, prenosi Bild.

Od kada dvogodišnjaci moraju nositi zaštitu za usta i nos?

Lufthansa se pozvala na propise američke Uprave za sigurnost prometa (TSA), po kojima je potrebno da putnici u dobi od dvije i više godina nose masku za lice tijekom cijelog leta.

Naime, Aleksandar Pandurević sa suprugom Slavicom i sinom Yakobom otputovao je u BiH na odmor. Obitelj se htjela vratiti u Dallas preko Frankfurta, gdje sada živi.

“Možemo potvrditi da je obitelj na letu odbila staviti masku svom djetetu (od 2 godine starosti) tijekom ukrcaja. Nakon konzultacije s kapetanom, kapetan je odlučio, slijedeći zakonske uvjete, da ne ukrca obitelj”, priopćili su iz Lufthanse.

Svjedoci tvrde suprotno

Svjedok Jan H. iz Hamburga sjedio je dva reda ispred obitelji i kazao potpuno suprotno: „Roditelji su nježno pokušali djetetu staviti masku. Ali mališan se borio i plakao. S moga gledišta, roditelji nisu mogli ništa učiniti. “

Drugi svjedok je rekao da i sam ima petogodišnju kćer. Dobio je unaprijed telefonski informaciju iz Lufthanse kako neće biti problema ako odbije nositi masku u avionu.

Međutim, obitelj Pandurević iz Bosne i Hercegovine morala je čekati četiri sata na aerodromu i ponovno izvršiti rezervaciju. Potom je letom kompanije United Airlines odletjela kući preko Washingtona i Chicaga. Umjesto planiranih dvanaest, putovanje je trajalo ukupno 36 sati.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17