ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
  • stela
  • rovkop
TEŠKA SITUACIJA

tuzlaaa

Od početka ove godine do danas iz Međunarodne zračne luke u Tuzli prevezeno je okvirno 180.000 putnika što je pad u odnosu na 2019. za skoro 50 posto. Do toga su dovele restrikcije iz zemalja Europske unije koje se bore sa širenjem koronavirusa, posljedično čemu je kompanija Wizz Air iz Tuzle znatno reducirala broj operacija.

Direktor tuzlanskog aerodroma Esed Mujačić za Klix.ba kaže da su se u proteklih 15 dana operacije svele na osam destinacija u Njemačkoj, Nizozemskoj i Švedskoj, a od ove subote, kada stupa zimski red letenja dobit će i liniju prema švicarskom Baselu.

- U usporedbi s prošlom godinom po broju prevezenih putnika i destinacija, mi smo zabilježili smanjenje od skoro 50 posto i samim tim nama je zabilježen i toliki pad prihoda. Shodno tome, mi smo na aerodromu uveli maksimalne mjere štednje i mislim da smo generalno u odnosu na prošlu godinu rashode smanjili za 30 posto", kaže nam Mujačić.

Smanjenje rashoda je zabilježeno i kroz redukciju izdvajanja novca za plaće i tople obroke radnicima, koji kada se podvuče crta, ovakve dvije vrste naknada unatrag nekoliko mjeseci primaju u manjem iznosu nego ranije za okvirno 20 posto, potvrđeno je, između ostalog.

Vecernji.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17