NOTRA BLOG KALENDAR DOGAĐAJA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA
  • dujo
OGROMAN IZNOS
erwersdf.png
 
 
Kako je za Klix.ba potvrđeno u Vijeću ministara, BiH od MMF-a traži sklapanje trogodišnjeg aranžmana u iznosu od 750 milijuna eura ili 1,5 milijardi KM, a u obrazloženju zahtjeva stoji da će se sredstva koristiti za ublažavanje negativnih posljedica drugog talasa pandemije koronavirusa.

Zanimljivo je da kako prolazi vrijeme, raste iznos koji bh. vlasti potražuju te kako je prvotna milijarda "skočila" na 1,4 milijarde KM, o čemu je naš portal prvi pisao, te kako je zahtjev sada stao na ogromnih 750 milijuna eura.

Kako saznajemo, Vijeće ministara želi u januaru dobiti pola od tih sredstava, a MMF-u naglašavaju da za njih ne žele nikakve uvjete, jer je zdravstveni sektor pod ogromnim udarom i neophodna je brza reakcija.

Međunarodni kreditori, kako nam je rečeno, direktno bi željeli komunicirati s nižim razinama vlasti, entitetima i kantonima te njima doznačavati sredstva shodno ispunjavanju uvjeta i reformskih procesa koji su stavljeni pred bh. vlasti.

Informacije o razini zaduživanja iz ekonomskih krugova dočekane su kritikama, a vlastima se zamjera što nema želje za rezovima u javnoj upravi, smanjenje plata i potrošnje.

Uz ranije zaduživanje od 330 milijuna eura, BiH u ovoj godini povećava svoju zaduženost za čak 30 posto.
 
Klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17