ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
ATLETIKA

060621_tuka_amel.jpg

Dvanaesti međunarodni atletski miting „Zenica 2021“ bit će održan 17. srpnja ove godine te će ujedno biti i posljednja provjera za dvojicu bosanskohercegovačkih i zeničkih atletskih olimpijaca, srednjeprugaša Amela Tuku i bacača kugle Hamzu Alića, koji će od 23. lipnja do 8. kolovoza ove godine sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju (Japan) - najavio je u izjavi za Fenu direktor zeničkog mitinga Aziz Kevelj.

On napominje kako su ovogodišnji miting, koji se po tradiciji održava prve srijede u mjesecu srpnju, zbog obaveza i nastupa ove dvojice najboljih bh. atletičara na mitinzima Dijamantne lige, prolongirali upravo za 17. srpnja kada će oni moći nastupiti.

-Tuka i Pezer su imali nastupe početkom juna pa smo odlučili naš miting pomjeriti za 17. srpnja. Naravno, s obzirom da se radi o natjecanju koje je, praktično, posljednje pred OI, očekujemo da će učešće uzeti i olimpijci iz još nekih zemalja. Prije svega mislim na naše susjede iz Srbije, Hrvatske...- kaže Kevelj, koji obnaša i funkciju trenera te i generalnog tajnika Atletskog kluba Zenica.

Navodi kako su se za ovaj termin odlučili i zbog nade da će higijensko-epidemiološki uvjeti, zbog pandemije koronavirusa, omogućiti prisustvo publike na tribinama Atletskog stadiona „Kamberovića polje“.

Zenički je klub spremio i bogat nagradni fond pa će, tako, šest najvrednijih rezultata po IAAF tablicama biti nagrađeno iznosima od 100 do 700 eura, a natjecatelj koji ostvari najvrijedniji rezultat, osim prve nagrade organizatora, u vrijednosti od 700 eura, bit će nagrađen i s dodatnih 500 eura od strane predsjednika Atletskog saveza Bosne i Hercegovine.

Novčano će biti nagrađeni i po tri prvoplasirana natjecatelja i natjecateljice po disciplinama. Pobjednicima će pripasti po 150, drugoplasiranim 100, a trećeplasiranim po 100 eura.

U konkurenciji muškaraca bit će održano osam disciplina (100 m, 800 m, 3.000 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle, diska i koplja), dok će u konkurenciji žena biti održano sedam disciplina (100 m prepone, 100 m, 400 m, 1.500 m, skok u dalj, bacanje kladiva i diska).

Izvan oficijalnog programa mitinga bit će održane trke na 200 metara za juniore te na 300 metara za djevojčice starosti 2009. godište i mlađe.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17