ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
SARAJEVO

211209_IzborsportistegodineBIH.jpg

Taekwondoist Nedžad Husić proglašen je najboljim sportašem u 2021. godini na Manifestaciji ''Izbor sportaša godine' koju je sinoć u Sarajevu organizirao Olimpijski komitet BiH.

Izbor sportaša 2021. godine održan je u prisustvu najeminentnijih osoba bh. sporta, veleposlanika, te mnogih drugih zvanica.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić je sublimirao dosadašnje događaje.

- Olimpijski odbor BiH ne može sam promijeniti odnos prema sportu. Dobri primjeri ne smiju biti izuzeci, trebaju postati pravila ponašanja, jer jedino svi, kada smo zajedno, možemo promijeniti potrebiti odnos prema sportu. Ovo je prilika da zahvalimo sportašima, trenerima, sportskim savezima, ljudima dobrog srca - kazao je.

Husić je zahvalio OK BiH na dodijeljenom priznanju.

- Velika je čast i zadovoljstvo biti proglašen najboljim sportašem u 2021. godini. To je san svakog sportaša, a posebno u ovoj godini koja je za sve sportaše bila teška godina. Hvala svima koji me podržavaju na ovom plemenitom putu - kazao je.

Husić je zahvalio i treneru i ocu Harisu Husiću, koji je ujedno i dobitnik nagrade za najuspješnijeg trenera 2021. godine.

Husićeva sportska karijera otpočela je 2004. godine, a krase je vrhunski rezultati poput 5. mjesta na Olimpijskim igrama „Tokyo 2020“, koji je ujedno do sada i najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama, potom 1. mjesto na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Tallinnu, 1. mjesto na Europskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Sofiji, i 2. mjesto na Europskom prvenstvu za seniore također u Sofiji.

Za najbolju sportašicu u seniorskoj konkurenciji, i također za nagradu veleposlanicu sporta, izabrana je košarkašica Jonquel Jones.

U kategoriji juniora, plivačica Lana Pudar je izabrana za najbolju mladu sportašicu, dok je najbolji mladi sportaš u 2021. godini Marko Maksimović, priopćeno je iz OKBiH.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17