ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
  • stela
  • rovkop
MUP SBŽ

imgp1465.jpg

Foto: Ilustracija

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljena su 3 kaznena djela.

Dana 22.03.2021.godine u jutarnjim satima, u mjestu Kopčić, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres vozila marke VW Audi, kao i osoba E.Ž. rođen 2001.godine, A.H. rođen 1994.godine,  A.K. rođen 1991.godine i F.H. rođen 1988.godine, svi iz Donjeg Vakufa, koje su zatečene u vozilu.

Prilikom pretresa pronađeno je sljedeće vatreno oružje:

  •  jedna automatska puška sa dva pripadajuća okvira municije i
  •  jedan pištolj s pripadajućim okvirom municije.

Također, pronađena je i određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, u ulici Kovačuša, općina Bugojno izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi E.Ž. i A.K.. Tom prilikom pronađeno više većih zamotuljaka sa sadržajem praškaste materije, kao i praškaste materije pripremljene za pakiranje, za koju se sumnja da je opojna droga speed. Daljnjim pretresom pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U suradnji s nadležnim tužiteljstvom pronađeno je vatreno oružje i sumnjive materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

Poduzimajući planske aktivnosti u borbi protiv kaznenih djela šumske krađe, dana  22.03.2021.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku i PS Novi Travnik, u suradnji sa službenicima Ministarstva gospodarstva SBŽ/ŽSB, izvršili su kontrolu rada četiri pilane na području općine Novi Travnik.

U tijeku poduzimanja navedenih aktivnosti utvrđene su određene nezakonitosti, gdje je od strane nadležne inspekcije izvršeno izdavanje rješenja o zabrani daljnjega rada. Dvije pilane nisu imale odobrenje za rad, dok su u druge dvije pilane utvrđene nezakonitosti (jedna pilana  je obavljala djelatnost za koju nije bila registrirana, dok su u drugoj pilani zatečeni radnici koji nisu prijavljeni).

Također, u sklopu poduzimanja navedenih aktivnosti na dvije pilane je zatečena određena količina drvenih sortimenata koja nije imala potrebnu dokumentaciju, te je ista oduzeta u skladu s važećim zakonskim propisima.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je 9 prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 289 prekršajnih naloga, od kojih je 216 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a SBŽ.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17