ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
OPĆINA NOVI TRAVNIK

opracccc.png

U cilju smanjenja potrošnje energije i unapređenje energijske efikasnosti javnih objekata, Općina Novi Travnik implementirala je projekt „Mjere povećanja energijske efikasnosti na objektu Klorna stanica Opara“.

Ovaj objekt nalazi se na listi javnih objekata općine Novi Travnik, koja je obuhvaćena Organizacijskom shemom upravljanja energijom sukladno članku 18. Zakona o energijskoj efikasnosti u FBiH i Pravilniku o informacijskom sustavu energijske efikasnosti FBiH.

Slijedeći upute i mjere predviđene energijskim auditom, koji je 2020. godine urađen za sve objekte JP Vilenica Vodovod d.o.o., Općina Novi Travnik aplicirala je prema Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH za realizaciju mjera poboljšanja energijske efikasnosti na objektu Klorna stanica Opara.

Ukupan realizirani proračun projekta je KM 30.242,22., od čega sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH iznosi 51%.

Projektom su postignuti sljedeći rezultati: zamijenjena vanjska stolarija objekata, utopljeni fasadni zidovi objekata, utopljen pod tavana, instaliran sustav grijanja s kotlom na pelet u prostoru za osoblje, instaliran električni radijator u tehničkoj kućici i ugrađene LED sijalice u objektima.

Sve projektne aktivnosti završene su u roku sukladno ugovoru s izvođačem radova, kao i ugovoru između Općine Novi Travnik i Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17