ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA POŠALJITE VIJEST
MJESEC RUŽIČASTE VRPCE

IMG_3937.JPG

„Karcinom je nakupina našeg nezadovoljstva iz prošlosti, on nas poziva na promjenu prema sebi, poručuje nam da prihvatimo i zavolimo sebe, bez odgađanja i bilo kakvih uvjeta koje često postavljamo sebi“. Glavna je to poruka Josipe Pavičić Berardini, autorice knjige „Šest milimetara“..

Ispovijest o boli i pobjedi zločudne bolesti s kojom je borbu započela prije sedam godina, autorica je podijelima s brojnim Novotravničankama. „Večerašnje predstavljanje moje knjiige u Novom Travniku 162. je po redu promocija moje ispovijesti o boli i pobjedi bolesti“, istaknula je autorica knjige „Šest milimetara“ koja je na „turneju“ krenula prije četiri godine i trenutačno je jedna od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj.

Novotravničku promociju u Zelenoj dvorani Osnovne škole Novi Travnik doživjela je zahvaljujući Udruzi Kraljica Katarina Kosača Novi Travnik. Predstavljanje knjige „Šest milimetara“ jedna je nizu aktivnosti kojom ovo Udruženje obilježava Mjesec ružičaste vrpce, odnosno mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

Jedan od načina kako pobijediti bolest i nositi se sa svim njezinim fazama, od dijagnoze do izlječenja je čuti iskustva žena koja su bolest pobijedile. Josipa Pavičić Berardini kao osoba s višegodišnjim iskustvom rada u tiskanim i TV medijima, autorica je ukupno tri romana koji ruše rekorde prodaje. Ona je na jednostavan, ali osjećajan način, bez patetike i s toliko potrebnom dozom humora, ispričala svoju priču o šest faza bolesti kroz koje je prošla na putu ozdravljenja.

„Sve počinje prihvaćanjem sebe, nastavlja opraštanjem i zahvalnošću te završava pronalaskom smisla. Ja sam svoju bolest prigrlila jer ona došla kako bi me promijenila, moj način života, moja uvjerenja“, kazala je aurica opisujući Josipu prije i poslije bolesti. Okupljeni na predstavljanju njezine knjige u Novom Travniku bez daha su je slušali više od sat vremena pronalazeći u njezinoj ispovijesti sebe i svoje nezdrave navike, nezadovoljstvo i nezahvalnosti koji su "najbolji put" ka bolesti, bolji čak i od nezdrave hrane i genetskih predispozicija.

„Ako sam samo jednu ženu potaknula da nakon ove promocije ode na pregled, onda smatram da sam uspjela. Ta svijest o potrebi redovitih samopregleda i pregleda u Hrvatskoj raste, nadam se da je takav trend prisutan i u BiH“, poručila je Josipa Pavičić Berardini nakon predstavljanje svoje knjige u Novom Travniku.

Promociju su podržali i Općina Novi Travnik i načelnik Općine, Stjepan Dujo, te Ministarstvo zdravstva i socijalne politike Srednjobosanske županije. Prihod od prodaje knjiga namijenjen je kupnji suvreme opreme i medicinskih aparata koji će ženama oboljelim korcinoma dojke olakšati borbu s bolešću koju je, istaknuto je i ovom prilikom, najvažnije otkriti u što ranijoj fazi jer rano otkrivanje u najvećoj mjeri povećava šanse za uspješno liječenje i oporavak.

IMG_3882.JPGIMG_3907.JPGIMG_3912.JPGIMG_3883.JPGIMG_3898.JPGIMG_3924.JPGIMG_3930.JPGIMG_3959.JPGIMG_3932.JPGIMG_3873.JPGIMG_3875.JPG

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17