× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski Kiseljak
Ecos
CRASH
  • RAST POTROŠAČKIH CIJENA

o_110397_1024.png

Foto: Ilustracija

Inflacija u Bosni i Hercegovini nastavlja obarati rekorde. Po posljednjim službenim podatcima za lipanj 2022. godine cijene u Federaciji BiH u odnosu na prethodnu godinu povisile su se za 16,8 posto.

Analitičari navode da je inflacija u BiH pretežito uvozna, a kao glavni uzroci navode se rat u Ukrajini te problemi s lancima opskrbe.

Potrošačke cijene u lipnju 2022. godine, u prosjeku su se povisile za 1,7 posto u odnosu na prethodni mjesec, podatci su Federalnog zavoda za statistiku.

Promatrano po odjeljcima klasifikacije osobne potrošnje prema namjeni, cijene su porasle u odjeljcima: Prijevoz za 5,1 posto, Stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 3,9 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 2,4 posto, Restorani i hoteli za 1,7 posto, Alkoholna pića i duhan za 1,2 posto, Rekreacija i kultura za 0,9 posto, Hrana i bezalkoholna pića za 0,4 posto, Ostala dobra i usluge za 0,2 posto te Zdravstvo i Obrazovanje za po 0,1 posto.

U odjeljku Komunikacije, u prosjeku, cijene se nisu mijenjale, priopćili su entitetski statističari.

Federalni podatci indikator su da će "državna" inflacija biti rekordna, a ti podatci Agencije za statistiku očekuju se u ponedjeljak, prenosi Bloomberg Adria.

Notra.ba

REDAKCIJA PORTALA

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

Copyright 2007-2023 NOTRA Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.