NOTRA BLOG KALENDAR DOGAĐAJA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA
  • cnc
HEROJSKI ČIN
 
Vraćajući se sa posla kući Ajanović je u 1:30 sati na radiostanici čuo da je voz iskočio iz tračnica. Kako je kazao glasnogovornik policije Scott Bennet, Ajanović je odmah promijenio smjer kretanja i uputio se na mjesto događaja. Tu je susreo tri policajca koji su pokušavali pronaći tačnu lokaciju gdje je voz iskočio.

Ajanović je pronašao lokomotivu koja je bila bočno prevrnuta u vodi. Iz voza je curila tečnost zbog koje je područje kasnije evakuirano. Čuo je glasove dva muškarca, popeo se na voz i izbavio ih iz njega. Jedan od spašenih muškaraca bio je kondukter koji mu je rekao da su samo njih dvojica bili u vozu kojim je prevožen opasan materijal.

Prema riječima Benneta, Ajanović je spasio dvojicu muškaraca ne obazireći se na upozorenje o visokom naponu koje je bilo istaknuto na vozu. Nakon evakuacije građani su se vratili u svoje domove.

Iz policije su ukazali da je voz iskočio zbog prirodnih nepogoda koje su utjecale i na prugu. Iz tračnica je iskočilo 38 od 170 vagona. Ajanović je poručio da mu je drago što su se spašeni muškarci vratili svojim obiteljima.

Gradonačelnik Lilburna Tim Dunn je rekao da je ponosan na policiju i na pojedince poput Ajanovića koji su spremni da pomognu građanima u nevolji, prenosi agencija Associated Press.
Klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17