NOTRA BLOG KALENDAR DOGAĐAJA NATJEČAJI MARKETING ARHIVA
  • cnc
LONDON

dron

Služba za isporuku putem medicinskih bespilotnih letjelica, koju su osnovali liječnici pripravnici u cilju transporta uzoraka za testiranje na koronavirus, kompleta testova i zaštitne opreme između bolnica, dobila je podršku Britanske svemirske agencije.

Startap projekat može pomoi medicinskom osoblju, skratiti vrijeme čekanja na isporuku i smanjiti rizik od širenja koronavirusa. Liječnici pripravnici trenutno testiraju dronove koji će uzorke i opremu prenositi između bolnica, laboratorija i skloništa.

Oni planiraju povećati obim testiranja i uspostaviti mrežu širom zemlje, kako bi osigurali sigurno funkcioniranje projekta u okviru britanske Nacionalne službe za zdravlje.

Dronovi mogu prenositi teret maksimalne težine dva kilograma i preći put razdaljine 96 kilometara. Za financiranje ovog projekta biće izdvojen dio sredstava iz fonda od oko 1,4 milijuna eura (1,3 milijuna funti), koji su Britanska svemirska agencija i Europska svemirska agencija namijenile kompanijama koje rade na razvoju rješenja za odgovor na izazove pandemije, prenosi AP.

Vecernji.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

info@notra.ba

Marketing

marketing@notra.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 NoTra Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17